Op 12 september 1961 draagt Karel van Spengen, de eerste voorzitter van RCH, de hamer over aan Jan Kramps, maar hij is zeker niet verloren. Op diezelfde vergadering wordt hij verkozen tot penningmeester. Aart Baartwijk wordt secretaris. Acht maanden later neemt Kramps ook zitting in de Hilversumse Sportraad. Baartwijk wordt zijn vervanger.
Maar het belangrijkste is tegen het einde van het seizoen toch wel de mogelijkheid dat RCH het komend seizoen van zijn zwerversbestaan langs de Hilversumse sportvelden verlost zal worden.
“Eind juni 1964 schrijft voorzitter Van Spengen een dankbrief aan de wethouder van Sportzaken, F.J. Sträter, voor het terrein achter de voormalige kininefabriek. Met een tweedehands grasmaaimachine wordt een weiland omgetoverd in een prachtig rugbyveld. Van Spengen spreekt de hoop uit dat, naast de op Kerkelanden spelende voetbalclubs, ook RCH daar een veld mag krijgen.”
Voorlopig is het nog afwachten. Op de ledenvergadering van 12 september wordt nog wel gesproken over een veld in Bilthoven met daarnaast een café. Het veld vindt men te ver, het café niet. In Hollandse Rading is een weiland met een huis te huur. RCH kiest ervoor om voorlopig nog maar op de velden van Victoria en de Handbalclub tegenover Zonnestraal te blijven spelen.
Kampioen van Nederland
Op 8 mei 1962 stuurt wethouder Sträter nog wel een briefje met de hartelijke gelukwensen voor het behaalde kampioenschap van Nederland, ondanks de grote veldproblemen. ‘Dat zal wat worden als het terreinproblemen van de baan is!’ schrijft hij.
Er is dus hoop. Zondag 6 mei is wel de ‘dag van het jaar’ schrijft voorzitter Kramps. ‘In een veldloos bestaan een prachtige zege op Te Werve.’ Op 17 september het jaar daarvoor komt ook de Béchetbeker in Hilversums bezit. De beker wordt overgenomen van SHAPE uit Parijs. RCH is het seizoen 1961-1962 wel in topvorm. Naast de Van Broekhuizenbeker wordt een week later in Amsterdam het Seven-a-sidetoernooi gewonnen.
Vriendschappelijk
Naast de competitie en vriendschappelijke wedstrijden tegen Hollandse ploegen speelt RCH ook dit seizoen weer een groot aantal wedstrijden tegen buitenlandse teams. We noemen de uit- en thuiswedstrijden tegen Engelse legerteams zoals: Bracht Barbarians uit West-Duitsland, 15 RAOC uit Grobbedonk, SHAPE uit Parijs en Fontainebleau. ASVB en SCAB uit Brussel en de oud-tegenstander om de Europacup 1908 Ricklingen uit Hannover.
Natuurlijk waren er ook Engelse teams als Keswick RUFC en met de Pinksterdagen de Old Askeans, waar RCH al een jaar daarvoor tijdens de Thos. Cooktrip naar Londen had kennis gemaakt. Door alle veldproblemen kwam Thos. Cook dit seizoen niet naar Hilversum.
Oranje
Vanzelfsprekend zijn er weer regelmatig veel Hilversummers in het Nederlands XV vertegenwoordigd.
Op 29 oktober 1961 speelt Nederland in Hürth tegen West-Duitsland B. De twee ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd. Ondanks de 14-6 nederlaag spreken de Nederlanders van een morele overwinning. Van RCH zijn uitgenodigd Jan Kaljee, Jan de Loos, Pim Ooms, Wessel Tabak en Joop van de Waarden.
Op 25 maart 1962 speelt het Nederlands team in Zeist een interland tegen België die vooraf wordt gegaan door een junioreninterland. De Hilversummers in het seniorenteam zijn: Jan Kaljee, Pim Ooms, Gerard Zomer, Gert van Reenen en Wessel Tabak. In het junioren XV spelen: Dick van Beek, Jan Rosman en Jos van Dalen.
De NRB gaat ook iets steviger het scheidsrechterskorps aanpakken. Eind 1961 wordt een spelregelboekje uitgegeven en op 13 januari wordt bij Te Werve een cursus gegeven. Daar vindt een week later ook de theoretische test plaats aan de hand van het boekje ‘Rugby’.