Rugby Club Hilversum - club vlag

de eerste club vlag gemaakt door Joke Lensink

RCH is sinds zijn landskampioenschap nog populairder geworden in ’t Gooi. Er is een toenemend aantal leden en donateurs, maar ook buitenlandse wedstrijden. Op 8 september speelt RCH tegen het sterke Bradford & District Touringteam met onder meer international Pete Hodgson. Op 24 november en 2 maart volgen uit en thuiswedstrijden tegen de 16th Vehicle RAF uit Grobbendonk. Zoals dat ook gebeurt op 16 februari en 27 april tegen Goch RAF uit België. Op 23 maart zijn SV Köln en Butsweilerhof RAF uit Keulen te gast.

Maar ook demonstratiewedstrijden blijven populair. Aan het begin van het seizoen in Laren tegen ’t Gooi en aan het eind tegen Nijenrode in Maarssen. Op 19 maart staat een demonstratiewedstrijd in het Hilversums Sportpark op het programma ter gelegenheid van de 100.000ste inwoner van Hilversum. Helaas het verslag van die wedstrijd is de enorme mensenmassa verdwenen.

Rugby Club Hilversum - 100.000 inwoners wedstrijd
wedstrijd ter ere van 100.000 Hilversummers
Op 30 maart verliest RCH in de halve finale om landskampioenschap van – wie anders dan – AAC. De finale kan niet gespeeld worden omdat beide teams AAC en Te Werve over onvoldoende spelers beschikken. Zo blijft de Van Broekhuizenbeker in het bezit van RCH.
Bosbokken - Cooksons

Maar de meest interessante ontmoeting dit seizoen is toch wel tegen Thos. Cook & Sons Sports Club. Zoals zoveel Engelse contacten kwam dit tot stand dankzij Jan van Lunteren van AAC. Het wordt een geweldig treffen waar nog vele uitwisselingen op volgen.

De Engelsen worden ondergebracht bij RCH leden. Naast de gebruikelijke ontmoetingen in vooral de Jonghe Graef van Buuren is er op zaterdag 5 april de eerste ontmoeting aan de Nieuwe Havenweg. Die wedstrijd wordt met 33-0 verloren.
Zondag staat er nog iets groters op het spel. Op het veld van de FC AGOVV in Apeldoorn luisteren de Bosbokken en de Cooksons met 1500 toeschouwers naar beide volksliederen. Een paar minuten na de kick-off scoren de Bosbokken. Een try waarvan hooker Cor de Rie de conversie mist, zoals hij even later een penalty tegen de paal schiet. Met nog vijftien minuten te gaan scoort lock Dave Keston via een penalty kick de gelijkmaker. 3-3 is een terechte uitslag van een prachtige ontmoeting. De televisie en het Polygoon filmjournaal maakten opnamen. Zo’n veertig leden stelen zich persoonlijk aansprakelijk voor eventuele tekorten.

Touwtrekken

Op zaterdag 17 mei staat na het succesvolle debuut in 1957 de touwtrekwedstrijd weer centraal. Dit keer met drie deelnemers: OSO, Victoria en RCH. Ook nu weer is RCH de sterkste en ook nu weer organiseert Cor de Rie een paar weken later een viswedstrijd.

Nederland XV
De interland tegen België op 17 maart in Vilvoorde gaat helaas niet door. Onderzoek van de NRB wijst uit dat dat aan de Belgische bond lag. Waarschijnlijk zijn ze bang voor de vele Hilversummers die stonden op gesteld. Toch speelt het Nederlands XV op 24 november in Mönchengladbach tegen de 2nd Tactical Air Force en op 13 april een internationaal toernooi tijdens de Expo 58 in Brussel. Waarschijnlijk met als gevolg dat RCH op dezelfde dag de 7-a-side beker verliest aan 41 Garrison Hook in Hoek van Holland.