Er wordt optimistisch met drie teams ingeschreven.

de “van broekhuizen” beker
Op initiatief van RCH start de NRB met een competitie met als beloning voor de landskampioen de “Van Broekhuizenbeker”.
Na een halve competitie spelen vier teams via afvalwedstrijden om het kampioenschap. In het begin komt die competitie wat moeizaam op gang. De veertien deelnemers hebben tot 31 december tussen de een en zes wedstrijden gespeeld. Gelukkig wordt die ‘scheve’ stand in de loop van het seizoen recht getrokken. En hoe. Op 7 april zijn de vier halve finalisten bekend. RCH 2 speelt tegen Te Werve en RCH 1 tegen AAC. De winnaars Te Werve en RCH 1 halen de finale.
Met een 31-0 overwinning wordt RCH op 28 april voor het eerst in zijn driejarig bestaan kampioen van Nederland en dus overwinnaar van de Van Broekhuizenbeker. In hoeverre het landskampioenschap ook afhing van de nieuwe trainer dat seizoen, Brookman uit Nijenrode, vermelden de annalen niet.

Dr. Herman Dirk van Broekhuizen
Herman Dirk van Broekhuizen werd op 17 juni 1872 in Rijssen geboren als zoon van een dominee. De familie vertrok een paar jaar daarna voorgoed naar Zuid-Afrika, waar pa Van Broekhuizen geruime tijd als predikant had gewerkt. In Stellenbosch werd Herman Dirk ook dominee.
Maar hij hield vooral van de rugbysport en speelde in 1896 met het ‘Suid-Afrikaanse nasionale rugbyspan’ mee in diverse van de 21 wedstrijden tegen Engeland, waarvan er slechts een werd gewonnen. Maar het maakten Zuid-Afrika en Van Broekhuizen onsterfelijk.
Van 1933 – 1941 was hij gezant van Zuid-Afrika in Nederland en België. In 1935 bezocht het Zuid-Afrikaans cricketteam Nederland. Daar kwam Van Broekhuizen NRB-voorzitter Henri van Booven tegen. Van Broekhuizen schonk de NRB toen een puur zilveren beker. Op de NRB-bestuursvergadering van 23 september 1935 werd de Van Broekhuizen beker ingezet als wisselbeker voor de rugby-landskampioen en is dat tot op de dag van vandaag.
Herman Dirk van Broekhuizen stierf op 4 augustus 1953 in Pretoria, Zuid-Afrika.
Seven-a-side
Het is niet de enige nationale titel. Een week later op 5 mei wordt RCH winnaar van het seven-a-side toernooi. 1956-1957 is sowieso een glorieus seizoen voor de Hilversummers. Na de winst in de interland België – Nederland (12-14) in Aarschot op 12 september, spelen op 17 maart tien Hilversummers in de nationale ploeg in Vilvoorde tegen België: Jan Kaljee, Cor de Rie, Johan Koppel, Pim Ooms, Wim Ouwerkerk, Frits Frankfort, Aart Baartwijk, Johan Broekhuis, Gerard Paulich en Henk Giel.
Touwtrekken over het Kanaal

Een ander hoogtepunt is op 25 mei de touwtrekwedstrijd over het Kanaal tegen FC Victoria.
Een duizendkoppige menigte ziet de Hilversumse rugbyers in drie series over de voetballers zegevieren. Het enorme feest wordt opgeluisterd door Neptunus, twee meerminnen en een muziekkorps.
Bedenker van deze kleurrijke wedstrijd was Cor de Rie. Het succes was ook te zien op het televisie- en bioscoopjournaal. Hij bedacht ook de jaarlijks viswedstrijd.

Demo's
Op 12 september speelt RCH in Groningen een lichtwedstrijd tegen AAC. Aan het einde van het seizoen als afscheidswedstrijd voor de leden Polman-Tuin en Verkuyl, die beide naar Canada emigreren, op 1 juni in Utrecht tegen Nijenrode. 20 juli en 10 augustus volgen dan nog in Gorinchem en Leerdam demo’s tegen Rotterdam en AAC.
Aan het einde van het seizoen organiseert de NRB op initiatief van RCH de eerste scheidsrechtercursus, o.l.v. Brookman waaraan Karel van Spengen, Aart Baartwijk, Frits Frankfort, Wim Ouwerkerk en Joop Gorel deelnemen.