Zoals het eerste seizoen van RCH eindigde met demonstratiewedstrijden begint daar het tweede seizoen mee. Op 13 augustus speelt RCH in Noordwijk tegen de Amsterdamse Rugby Voetbal Club ARVC. Nu met commentaar van de bekende radioverslaggever Dick van Rijn.

Voor een selectiewedstrijd van het Nederlands XV selecteert de NRB voor het eerst vijf Hilversummers: Wim Ouwerkerk, Dave Giessen, Cor de Rie, Frits Frankfort en Pim Ooms. Helaas arriveren zij voor niets in Amsterdam. Wat blijkt nu. Vanwege het slechte weer is de wedstrijd in Amsterdam afgelast. Ze hadden eerst kunnen bellen stelt de bond een aantal maanden later.

Er zijn meer zaken die mislopen bij de NRB, zoals het wedstrijdprogramma dat twee dagen voor de wedstrijden beginnen bij de clubs op de mat valt. Voor RCH aanleiding Frankfort kandidaat te stellen als wedstrijdsecretaris bij de NRB. ‘Van groot belang’ noemt voorzitter Van Spengen dat. Hij roept alle leden van RCH op naar de ALV van de NRB te komen om deze in ‘Triomph’ (sic) weer te verlaten. Zo geschiedde. Johan Koppel neemt het secretariaat van Frankfort over.

Eurovisie

Op zondag 11 december is er via Eurovisie een rechtstreekse uitzending uit Parc des Princes in Parijs van de rugby interland Frankrijk-Engeland. Een ongekende luxe voor de Nederlandse rugbyliefhebbers.

Het gebeurt niet vaak dat je dergelijke topwedstrijden op de nog zeer beperkt in Nederland aanwezige televisietoestellen kunt zien. Om deze wedstrijd te volgen heeft RCH een grootbeeld televisie gehuurd en geplaatst in een zaaltje van de Jonghe Graef van Buuren. Daar komen veel leden op af.

Audio-visuals komen nu ook aan bod in de vaderlandse rugbywereld. Zo heeft de NRB de instructiefilm ‘Modern Rugger’ beschikbaar. Een 16 mm film met beelden van Engeland-Wales en Engeland-Zuid Afrika, plus aan massa instructiebeelden. Ook RCH leert veel van deze film.

"Die Bosbok"

Al dit nieuws staat vermeld in Die Bosbok van 30 november. Er is dus een heus clubblad. 

Die Bosbok, waar komt die naam vandaan? 

RCH werd tijdens een paar trainingen bijgestaan door de Zuidafrikaan Lorenz G. Schulz. De naam RCH zei hem niets. ‘Je moet een naam kiezen waar je voor moet vechten. Jullie trainen altijd in het bos. In Zuid-Afrika leeft de bosbok, het symbool van alle rugbyspelers. Daarom heet ons team de Springboks. Het symbool van snelheid, behendigheid en kracht. 

En waar bosbokken zijn komen de bosgeiten vanzelf.’

Wedstrijden

Tot 4 december worden er binnen de NRB nog enige wedstrijden gespeeld. Daarna laat het niets meer van zich horen. RCH speelt daarom regelmatig vriendschappelijke wedstrijden. Zo geeft het met 24-5 ’t Gooi klop. 

Veel belangrijker vindt RCH de eerste overwinning op AAC. Op Tweede Kerstdag wordt het in Amsterdam 0-10. Twee tries van Wim Ouwerkerk en beide geconverteerd door Cor de Rie zorgen voor deze historische zege.

Rugby Club Hilversum - AAC vs RCH
wedstrijdfoto AAC vs RCH (0-10)
Omdat de NRB niets van zich laat horen en er dus geen wedstrijdprogramma is organiseert ’t Gooi op 1 januari een toernooi voor AAC, ARVC, RCH en ’t Gooi. Op 1 april de Eerste Paasdag speelt RCH tegen de Old Lutonians, een sterke club uit het oosten van Engeland, en wint met 14-6. Zeven weken later op 20 mei ontvangt het in de laatste wedstrijd van het seizoen Kingston on Thames uit Londen. Het wordt een krappe 11-9 winst.
Koek en ei?

Overigens ook binnen RCH is het niet allemaal koek en ei, zo lezen we in Die Bosbok. Spelers die al dan niet dronken op zondagmorgen om vier uur uit de kroeg komen en onderlinge scheldpartijen tijdens wedstrijden. Maar ook veel wedstrijden van het tweede gaan niet door omdat verenigingen op het allerlaatste moment afzeggen omdat ze niet genoeg spelers hebben. In Die Bosbok wordt de tweede teamspelers duidelijk gemaakt dat het hele bestuur dan op de fiets springt om de ze te waarschuwen dat de wedstrijd niet doorgaat. Ook wordt hen duidelijk gemaakt dat RCH geen eerste en tweede team heeft maar een aantal spelers dat in hun vrije tijd gezamenlijk wedstrijden speelt. Niet in de eerste plaats om kampioen te worden of in een hoger team te komen maar voor een betere conditie en om de rugbysport in Nederland populair te maken. Regelmatig staat dit soort opmerkingen in Die Bosbok.

“Veel wedstrijden van RCH 2 gaan niet door niet opkomen van tegenstanders”

schrijft John Smit, maar wij kerels van het tweede laten de moed niet zakken.’ Zo heeft RCH eind 1955 vijf van de negen wedstrijden gewonnen en een gelijk gespeeld. RCH 2 bestond uit: H. de Graaf, J. van Oost, J. Voogd, J. Vial, J. Samshuyzen, R. Peet, K, van Spengen, H. Winthorst, T. Raven, J. van Altena, J. Smit, W.J. van Dijk, H. Lescrowaet,, J. Gorel, P. de Wit, Niessen, Wolff en Lam.

Elfstedentoch 14 februari 1956
Frits Frankfort, Pim Ooms en Cor de Rie schaatsen dinsdag 14 februari de Elfstedentocht. Hans van Willigenburg treedt op als chauffeur voor de drie. Met succes uiteraard. Alle drie ontvangen het Elfstedenkruisje. Ondanks het vele klunen en de enorme barsten in het ijs, was het volgens De Rie goed te doen. Johan Koppel is Frits Frankfort opgevolgd als secretaris.