Just give it a try!

Rugby is een spannende en enorm leuke team sport voor iedereen. Respect en plezier staan voorop in onze sport. Rugby wordt steeds populairder in Nederland. Rugby Club Hilversum is de meest succesvolle Nederlandse rugby club van de afgelopen 10 jaar. Ook het Nederlandse rugby team stijgt langzaam maar zeker op de wereldranglijst.

Respect en plezier

Een belangrijk kenmerk van rugby is respect. Respect voor je teamgenoten, respect voor de scheidsrechter en respect voor je tegenstander. Na afloop klap en juich je voor je tegenstander en de scheidsrechter. Sporten zoals het hoort!

Het is niet nodig om sterk, groot of een allesdurver te zijn. Voor iedereen is plaats op het rugby veld. Uiteraard moet je wel af en toe tegen een stootje kunnen. Rugby is een contactsport.

Je kunt al rugbyen vanaf 6 jaar. Je start dan bij de Turven gaat daarna naar de Benjamins, Mini’s, Cubs, Junioren en uiteindelijke als 18 jarige hoor je bij de Colts. Daarna ligt er misschien wel een toekomst voor je bij het 1e van Hilversum of het Nederlands Rugby team.

Tackels, ovale bal, scrum en try

Net als andere sporten kent rugby eigen regels. Wij zijn zuinig op onze spelers, veel van de regels zijn gericht op de veiligheid van de spelers. Zo wordt er de eerste jaren niet getackeld of gekickt. Daarnaast moeten alle spelers een bitje in om het gebit te beschermen. Een van de eerste regels die je leert als je mag gaan tackelen is dat je laag moet tackelen, dus niet bij hoofd, nek of schouders. Hiermee worden blessures voorkomen.

Hard en lomp of toch niet?

Rugby lijkt soms hard maar is net zo goed een sport waarbij tactiek, inzicht, het overspelen, je snelheid en wendbaarheid belangrijk is. Uiteindelijk gaat het erom de bal achter de eindlijn van de tegenstander te drukken. Dan maak je een try en scoor je punten. Als de tegenstander de bal heeft moet je zien te voorkomen dat de tegenstander een try maakt. Heel kenmerkend voor rugby is dat je de bal altijd naar achteren gooit.

Maak kennis met rugby

Wil je deze leuke sport en onze club leren kennen? Kom dat gerust langs bij Rugby Club Hilversum. Kom kijken of train een paar keer mee.

Mail ons voor meer informatie: tryrugby@rugbyclubhilversum.nl