International Youth Rugby Festival 2020

Het IYRF 2020 en het Covid-19 (Corona) virus

Met enorme pijn in het hart heeft Rugby Club Hilversum de knoop door moeten hakken om het International Youth Rugby Festival voor dit jaar af te blazen. We hadden enorm veel zin om alle ingeschreven teams te verwelkomen op 12 april en vinden het heel verdrietig dat het dit jaar niet zal kunnen. Maar met alle ontwikkelingen rondom het corona-virus vinden wij dat we geen ander besluit kunnen nemen, en dat dit besluit bovendien nú genomen moet worden.

Rugby Club Hilversum hecht groot belang aan de gezondheid en veiligheid van alle spelers, begeleiders en toeschouwers. En dat belang gaat boven het organiseren van een jeugdevenement. Dus spijtig genoeg zal er voor het eerst in 21 jaar op Eerste Paasdag niet gerugbyed worden aan het Kininelaantje in Hilversum. We begrijpen dat dit een grote teleurstelling moet zijn voor alle teams die zouden meedoen en zich verheugden op een leuke dag vol wedstrijden en rugby spirit. Hun voorbereidingen en plannen vallen hiermee in het water. Maar ook de toeschouwers en alle vrijwilligers van onze club hebben nu een flinke teleurstelling te verwerken.

Met evenveel inzet (misschien nog wel meer) gaan we hierna verder met het voorbereiden van het International Youth Rugby Festival in 2021. Het zou geweldig zijn om jullie allemaal op Paaszondag 4 april 2021 te ontmoeten!

The IYRF 2020 and the Covid-19 (Corona) Virus

UK vlag - rugbyclubhilversum.nl

With enormous regret Rugby Club Hilversum has decided to cancel this year’s edition of the International Youth Rugby Festival. We were really looking forward to welcoming all participating teams on April 12th, and we are very sad this will not be possible. With all recent developments regarding the covid-19 corona outbreak worldwide we have found no other option. Furthermore, we think we had to take this decision now rather than later.

Rugby Club Hilversum holds the health and safety of players, coaches and spectators in very high regard. The personal interest of all individuals involved is more important than the organisation of a youth event. So, regrettably for the first time in 21 years there will not be any rugby on Easter Sunday on the grounds of Rugby Club Hilversum. We understand this must be a huge disapointment to all teams who were ready to participate and were looking forward to a day of international matches and rugby spirit. All of their plans and preperations will now fall through. Spectators and volunteers from the club are equally disapointed.

With the same amount of enthousiasm, or maybe even more, we will start with the preparations for next year’s edition of the International Youth Rugby Festival. It would be a huge pleasure to see you all on Easter Sunday April 4th 2021!

%d bloggers liken dit: