Overzicht BeNe Cup 2018-19

Een mooie start van de BeNe Cup

Nederland domineert in BeNe Cup rugby

door Piet van den Deijssel

Hilversum maakte zaterdag de meeste indruk, met een voortreffelijke overwinning (57-7) op Soignies. Na een opening waarin de Belgische bezoekers het initiatief namen, scoorde Sep Visser in de twaalfde minuut de eerste try. Daarna ging het hard en werd via een 24-0-ruststand flink afstand genomen. De Waalse ploeg probeerde nog met fysiek geweld de Hilversumse aanvallers af te stoppen, maar die gaven geen krimp. Naast drie tries van Sep Visser scoorden Dirk Danen, de uit de jeugd overgekomen Angus Rutherford, debutant Robert de Bruyne, Rik Roovers, Vi Tafua en Fidas Efthymiou. Vaste kicker Marcus Holden was goed voor meerdere conversies.

Waar Hilversum meteen veel flair toonde in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, ging het in Naarden bij ’t Gooi allemaal nog wat krampachtig. Tegen La Hulpe werd weliswaar met 19-3 gewonnen, maar de regerend landskampioen kwam nog niet echt overtuigend over. Komende zaterdag gaat ’t Gooi op bezoek bij Soignies en speelt Hilversum uit tegen La Hulpe.
NAARDEN/HILVERSUM Het lijkt erop dat de finale van de nieuwe Benecup over drie weken een Nederlands onderonsje wordt. In de eerste pouleronde wonnen de rugbyers van ’t Gooi en Hilversum beide ruim, terwijl in de andere poule het Leidse DIOK nipt van Belgisch kampioen Dendermonde won.

Overzicht BeNe Cup 2018-19
Geplaatst in BeNe Cup, Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *