Rugby Club Hilversum heeft in 2008 haar damesteam mogen verwelkomen, “Die Bosgeiten“. De komst van het damesteam is binnen onze vereniging als zeer positief ervaren.

Het eerste seizoen van de dames stond vooral in het teken van het trainen en veel feestjes. Vanaf het tweede seizoen zijn de dames in de tweede klasse gaan spelen. Voor een damesteam is het echter niet altijd even makkelijk om een volledig team op de been te brengen en te houden; daarom hebben de dames in 2012 versterking gezocht. Vanaf seizoen 2012-2013 is er besloten samen met Rugbyclub Amstelveen een cluster te vormen, genaamd de ‘All Blues’. Deze samenwerking bleek een succes te zijn. Sinds seizoen 2016-2017 spelen de dames namelijk in de Lotto Ereklasse (hoogste niveau van Nederland) en hebben daar goed stand kunnen houden. 

Na bijna 2 jaar niet te kunnen rugbyen door corona vielen er steeds meer spelers weg en werd het steeds moeilijker om een volledig team op het veld neer te zetten. Tot het seizoen van 2020-2021 hebben de All Blues samengespeeld. Vanaf 2021-2022 zijn zowel de dames van Hilversum als de dames van Amstelveen een eigen cluster begonnen.

Tijdens de start van seizoen 2021-2022 is het cluster “Blue Waves” ontstaan. Het cluster bestaat uit Hilversum en Waterland. Onder begeleiding van Eric Voet spelen de dames nog steeds in de Lotto Ereklasse. Het belooft een spannende competitie te worden en de dames kijken er enorm naar uit!!

Training

De dames trainen op dinsdag en op donderdag in Hilversum*.

Tijden van 20:00 u tot 21:30u
Locatie: Hilversum, Kininelaantje 7-A

Eens in de twee weken trainen de dames samen met Waterland. Dit kan in Hilversum of Purmerend zijn. 

Competitie

Bekijk hier agenda en actuele stand uit de DeGiro Ereklasse Dames.

 

Alle Nederlandse Ereklasse Dames competitiewedstrijden worden gespeeld op zondag.

Teamsponsoren
Staff & Officials
Manager: Vacant
Captain: Inger Jongerius
Trainer/Coach: Eric Voet
Trainer/Coach: Vacant
Kennis maken

De Blue Waves is een gezellig, sociaal en gedreven team. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan gerust eens een keertje kijken of mee trainen. Doe sportkleding aan die lekker zit en neem noppen of hardloopschoenen mee. Een regenjack voor de zekerheid is altijd handig. Rugby is een sport voor iedereen, wat voor een type en van welk formaat je ook bent! Bij ons is een ieder met interesse voor de sport meer dan welkom.

Als je meer informatie wilt, vragen hebt of je wilt aanmelden voor proef trainingen, kun je ons mailen. We zullen zo snel mogelijk reageren.