Nieuwe seizoenstart met BeNeCup op zaterdag 1 September 2018

Rugby Nederland en Rugby België introduceren in september de nieuwe BeNeCup 2018. In dit toernooi strijden de nrs. 1 tm. 4 van Nederland tegen de nrs. 1 tm. 4 van België.

De fnale zal gespeeld worden op zaterdag 22 september in Brussel.

De Gooise rugbyclubs ’t Gooi en Hilversum spelen in september, voorafgaand aan het komende seizoen, een nieuwe internationale competitie. De nrs. 1 tm. 4 van Nederland en België strijden om de BeNeCup. Het zou een eerste stap kunnen zijn in de wens van Hilversum en ’t Gooi om uiteindelijk tot een Europese competitie te komen en zodoende meer competatieve wedstrijden te hebben dan momenteel in de Nederlandse competitie het geval is.

Er wordt voor de BeNeCup in twee poules van vier gespeeld. Landskampioen ’t Gooi en Hilversum zijn na loting bij elkaar ingedeeld en treffen de Belgische clubs La Hulpe en Soignies. DIOK en Oemoemenoe spelen tegen Ottignies en Belgisch kampioen Dendermonde. Op zaterdag 1 september begint ’t Gooi thuis tegen La Hulpe (15.00 uur) en Hilversum speelt dan thuis tegen Soignies (17.00 uur).

Een week later spelen de Gooise clubs beide uit in Wallonië en op 15 september ontvangt ’t Gooi om 15.00 uur Hilversum. Deze wedstrijd telt tevens mee voor de Nederlandse competitie, evenals de onderlinge wedstrijd DIOK tegen Oemoemenoe.

Op zaterdag 22 september spelen de winnaars van beide poules om de titel in Brussel. Mochten er twee Nederlandse verenigingen in de finale staan, dan wordt de wedstrijd verplaatst naar het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

Click hier voor het wedstrijdschema.

Geplaatst in Geen categorie.